medical card terbaik

Medical Card Terbaik

Di pasaran sekarang ada banyak jenis pelan medical kad. Namun, bagaimana untuk kita ketahu pelan medical card terbaik bagi individu mahupun keluarga. Disini saya kongsikan beberap tips tentang medikal kad yang sesuai untuk anda.

medical card terbaik

5 PERKARA DALAM MEMILIH PELAN MEDICAL CARD TERBAIK

 • Pelan Takaful atau Konvensional

  Jika anda seorang Islam, tidak kira bangsa apa sekalipun tetapi jika agama anda adalah Islam, saya akan SANGAT MENCADANGKAN untuk menggunakan produk takaful. Ianya jelas dari segi hukum hakam sebagai seorang islam kita kena ambil produk shariah. Ada Syarikat takaful kat Malaysia yang patut syariah, dan cuma dikenal pasti di logo syarikat membawa perkataan β€˜Takaful’ pada nama syarikat / logonya. Takaful urus risiko mengikut prinsip syariah.
 • Bajet

  Merancang belanjawan adalah satu kemestian. Tidak boleh terlalu banyak pada takaful sahaja & akhirnya terlalu melindungi keperluan masa depan anda . Komitmen lain masih banyak lagi bukan? Namun , sumbangan anggaran yang bersusaian dengan gaji kita adalah dalam 10%-20%. Ini termasuk pengurusan pusaka, hibah dan takaful.
 • Had/Nilai Perlindungan

  Sangat digalakkan ambil plan medical card terbaik yang ada NO ANNUAL LIMIT atau yg ada LIMIT TAHUNAN YG TINGGI. Sekarang limit setakat 100,000 setahun mungkin cukup tapi 5, 10 tahun akan datang. Namun, saban tahun beberapa kos rawatan hospital akan meningkat. Jadi bila ada had yg tinggi, tidak runsing fikir unurk upgrade medical card sahaja.
 • Ada Deductible/Co Takafui

  Kita perlu tahu sama ada plan kita ada nilai deductible / cotakaful atau tak. Takde laa terkejut apabila tiba-tiba kena bayar sebahagian daripada bil kemasukan hospital nanti. Kalau ada budget lebih, lebih mudah untuk ambil plan medikal kad cashless (no cotakaful/no deductible).
 • Standalone VS Investment Linked

  Biasanya bila kita amik family plans, ia adalah plan standalone medical card. No issues. Tapi kena faham yg standalone medical card tidak ada cash value. Jadi dengan plan standalone, setiap 3-5 tahun harga medikal kad akan menaik mengikut usia jangkaan yag dah ditetapkan. Kalau kita okay dgn pattern kenaikan berterusan, tiada masalah.

  Berbanding plan yg ada cash value, takde siapa boleh jamin takkan berlaku kenaikan harga langsung selamanya. Namun kadar kenaikan secara lazimnya tidak terlalu kerap sangat berlaku sebab kita ada cash value bersama sama plan, yg mana ibaratnya kita bayar lebih ke syarikat takaful setiap bulan untuk manage caj-caj yg bakal dikenakan kepada kita bila hari tua nanti atau jika berlaku market revision.

  Cash Value ini juga boleh dikeluarkan jika sudah cukup tempoh limit tahunun untuk dikeluarkan. Jangan sesekali anggap cash value dalam takaful adalah savings untuk hari tua ye. Salah pemahaman konsep tu.

Nak Tahu Plan Medical Card Terbaik?

ππ€πŠπ„π‰ πŸ‘ 𝐈𝐍 𝟏 (πŒπ„πƒπˆπ‚π€π‹ 𝐂𝐀𝐑𝐃 + π‡πˆππ€π‡ + π’π€π•πˆππ†π’)πŸ”₯πŸ”₯

πŸ”₯πŸ”₯𝐒𝐄𝐑𝐄𝐍𝐃𝐀𝐇 π‘πŒπŸ‘.πŸ–πŸŽ π’π„π‡π€π‘πˆ!!πŸ”₯πŸ”₯

𝐏𝐄𝐋𝐀𝐍 MEDICAL CARD π“π„π‘ππ€πˆπŠ πƒπ€π‘πˆ π‡πŽππ† π‹π„πŽππ† πŒπ’πˆπ† π“π€πŠπ€π…π”π‹ (π‡π‹πŒπ“)

Harga sangat mampu milik dengan coverage yang tinggi!!

Pelan kami sangat komprehensif tau dan bukan standalone plan!!

Ada apa dalam pelan kami ni? Betul nak tahu ni?

Boleh isi quotation form disini atau klik butang wassap diatas.

medical card terbaik
Promosi

Medical Card 1 Juta

Mengikut umur

Hibah Gerenti Lulus Umur 40 tahun

Jika matang wang anda dikembalikan
ada sakit lulus
Artikel lain